Президентът Румен Радев освободи с указ началника на Националната служба за

...
Президентът Румен Радев освободи с указ началника на Националната служба за
Коментари Харесай

Президентът освободи шефа на НСО ген. Красимир Станчев

Президентът Румен Радев освободи с указ началника на Националната работа за защита ген. Красимир Станчев, който не съумя да изкара на поста даже една година. Той си отива главно поради свадите, свързани с летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в Росенец. Първо се разигра грозната история с блъскането на Христо Иванов от чиновници на службата на брега край резиденцията. Тогава от НСО отричаха това да са техни хора. Наложи се персонално президентът Румен Радев, който по закон се занимава и с НСО да удостоверява, че става дума за чиновници на НСО. После пък пристигна и опита на НСО да спре достъпа на жителите по море в проведен от тях митинг в региона. 

Самият ген. Станчев подаде оставка по искане на Радев тъкмо поради изпратените от НСО писма до виновните институции за ограничение на достъпа  до парк „ Росенец “.  " След общественото откриване на информация, обвързвана с оперативната активност на службата и декларативният отвод от съдействие, което одобрявам за акт на снемане на доверието към себе си от страна на структури сътрудници в оперативната работа на НСО, както и от страна на президента, заявих пред Президента на Републиката волята си да се отдръпва от длъжността Началник на Националната работа за защита ", написа шефът на НСО в претекстовете си към оставката.

Ген. Станчев бе назначен за началник на НСО през октомври м.г. и поста му се разклати още към историята с барикадиралите се в постройка на Народното събрание медицински сестри. Преди Станчев, началник на службата бе ген. Данчо Дяков, който пък изкара на поста едвам 5 месеца. На процедура за малко повече от година се сменя втори шеф.

Сега с указ президентът определя зам.-началника на Националната работа за защита полковник Емил Тонев, да извършва пълномощията на шеф на НСО, считано от 31 юли 2020 година Това значи, че занапред ще се търси титуляр.

В същото време ръководещите съумяха да прокарат ремонти в закона за Министерство на вътрешните работи, с които сътвориха опция за основаването на нещо като второ НСО, само че в границите на Министерство на вътрешните работи. Видимо е желанието за омаловажаването на ролята на службата, както и на пълномощията на президента в тази посока.

 

 

 

Правителството даде единодушие бригаден военачалник Красимир Станчев да бъде освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Генерал Станчев подаде оставка по искане на президента Румен Радев заради изпратените от НСО писма до виновните институции за ограничение на достъпа на жители до парк „ Росенец “, където се намира летния сарай на Ахмед Доган.  " След общественото откриване на информация, обвързвана с оперативната активност на службата и декларативният отвод от съдействие, което одобрявам за акт на снемане на доверието към себе си от страна на структури сътрудници в оперативната работа на НСО, както и от страна на президента, заявих пред Президента на Републиката волята си да се отдръпва от длъжността Началник на Националната работа за защита ", написа шефът на НСО в претекстовете си към оставката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР